Škoricové kuracie prsia s ananásom

Pre tých, čo si práve povedali, že kura na sladko by im isto nechutilo - pozor - toto nie je sladke! Škorica to len krásne prevonia a ak zvolíte ananás v mierne sladkom náleve, ten je skôr kyslý.. takže smelo dotoho :-)

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 3 ks kuracích pŕs
  • konzerva ananásu v mierne sladkom náleve
  • mletá škorica (nie škor. cukor)
  • 2 ks jabĺk
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

Potrebujeme:

 - dlhé kovové špajdle

 - hlboký plech

 

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na stredne veľké, rovnako veľké kocky (hrúbka cca. 1,5 cm). Dáme do vačšej nádobky, posypeme asi 1 čajovou lyžičkou škorice, pokvapkáme olivovým olejom (môžme dať trošku viac,lebo keď sa budú oprážať, olej už nebudeme dávať, takže nebudú mastné). Posolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme kúsky ananásu z konzervy a dobre všetko pomiešame. Dáme do chladu aspoň na pol hodinu (najlepšie na 3 - 6 hodín).

2. Na kovovú špajdlu začneme striedavo napichovať mäso a ananás. Vyjde nám asi 6 ks špajdlí. Ešte ich trošku poprášime škoricou a dáme sprudka opražiť na rozpálenú panvicu. Ako som už spomínala, tým že sme do pácu pridávali olej, teraz na panvicu už olej nepridávame! Mäso sprudka opražíme z toho dôvodu, že sa pekne uzavrie a šťava potom zostane vo vnútri mäsa.

Po opražení špajdle preložíme na hlbší plech. 

Jablká si ošúpeme, vyberieme jaderník a nakrájeme na koliečka (hrúbka cca 1 cm). Posypeme ich škoricou. Poukladáme na mäso a potom pokvápkáme výpekom z panvice.

3. Dáme piecť do rúry na 15 - 25 minút pri teplote cca 200 stupňov (závisí od hrúbky mäsa).

4. Podávame s ryžou. Dozdobiť môžeme kúskom celej škorice.

Dobrú chuť :-)

 

Nekonzumovateľné

Kuchár bez čapice | 27.02.2019

Nikdy v živote som nevidel, že by pác “rozložil” mäso...po upečení chutilo viac ako tvaroh a nie ako mäso. Konzistencia bola tiež podobná tvarohu. Tento recept určite neodporúčam a ešte viac neodporúčam nechať mäso v tomto páce viac ako hodinu.

Re:Nekonzumovateľné

wewavari | 04.08.2022

Dobrý deň, prosím Vás, čo myslíte tym,ze "pac rozložil mäso"? Chut škorice a ananasu sa len dostali do maska, a to bolo potom krehke a voňavé. Ale chapem, ze nie každému takáto kombinacia musi chutit. Nesuhlasim vsak s tym,ze je to nekonzumovatelne

Pridať nový príspevok