Kuracie prsia v horčicovej omáčke

Klasický recept trošičku vylepšený o horčičné semienka, ktoré veľmi príjemne praskajú v ústach a oživia toto jedlo.

Suroviny:

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 1 ks smotany na šľahanie
  • 2 - 3 stredne veľké cibule
  • 2 PL horčičných semienok
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

Postup:

1. Cibuľu si nakrájame na malilinké kocky. Rozohreme si panvicu s olivovým olejom a pridáme cibuľu. Posolíme! Nesmie byť veľmi hnedá, lebo sa ešte dorobí, keď sa pridá mäso (ale nesmie byť ani polosurová).

2. Umyté kuracie prsia si nakrájame na stredne veľké kocky (cca. 1,5 x 1,5 mm) a pridáme k dosklovata opraženej cibuľke. Sprudka ich z každej strany osmahneme, aby sa pekne zatiahli dobiela.

3. Kúsok mäsa odsunieme na bok panvice, aby sme si uvoľnili miesto. Sem dáme 1 PL olivového oleja a naň dáme horčičné semienka. Za stáleho miešania ich  pražíme asi 20 sekúnd (keď pár z nich začne praskať a vyletovať, už sú hotové). Zamiešame s mäsom. Pridáme čierne korenie.

4. Zalejeme to smotanou a pridáme cca. 1 - 2 PL plnotučnej horčice. TIP: Ak chcete mať viac šťavy, do smotany doplňte asi 1 dcl mlieka a pól PL hladkej múky. Dobre to vymiešajte "habarkou"/metličkou.

5. Varíme to asi 5 - 10 minút, až kým sa omáčka zredukuje a je úplne hustá.

6. Môžeme podávať s cestovinami alebo ryžou. Dozdobiť to môžeme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pórom.

 

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok