Nikdy v živote som nevidel, že by pác “rozložil” mäso...po upečení chutilo viac ako tvaroh a nie ako mäso. Konzistencia bola tiež podobná tvarohu. Tento recept určite neodporúčam a ešte viac neodporúčam nechať mäso v tomto páce viac ako hodinu.
Škoricové kuracie prsia s ananásom
Pre tých, čo si práve povedali, že kura na sladko by im isto nechutilo - pozor - toto nie je sladke! Škorica to len krásne prevonia a ak zvolíte ananás v mierne sladkom náleve, ten je skôr kyslý.. takže smelo dotoho :-)
Suroviny (pre 4 osoby):
- 3 ks kuracích pŕs
- konzerva ananásu v mierne sladkom náleve
- mletá škorica (nie škor. cukor)
- 2 ks jabĺk
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Potrebujeme:
- dlhé kovové špajdle
- hlboký plech
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na stredne veľké, rovnako veľké kocky (hrúbka cca. 1,5 cm). Dáme do vačšej nádobky, posypeme asi 1 čajovou lyžičkou škorice, pokvapkáme olivovým olejom (môžme dať trošku viac,lebo keď sa budú oprážať, olej už nebudeme dávať, takže nebudú mastné). Posolíme a okoreníme čiernym korením. Pridáme kúsky ananásu z konzervy a dobre všetko pomiešame. Dáme do chladu aspoň na pol hodinu (najlepšie na 3 - 6 hodín).
2. Na kovovú špajdlu začneme striedavo napichovať mäso a ananás. Vyjde nám asi 6 ks špajdlí. Ešte ich trošku poprášime škoricou a dáme sprudka opražiť na rozpálenú panvicu. Ako som už spomínala, tým že sme do pácu pridávali olej, teraz na panvicu už olej nepridávame! Mäso sprudka opražíme z toho dôvodu, že sa pekne uzavrie a šťava potom zostane vo vnútri mäsa.
Po opražení špajdle preložíme na hlbší plech.
Jablká si ošúpeme, vyberieme jaderník a nakrájeme na koliečka (hrúbka cca 1 cm). Posypeme ich škoricou. Poukladáme na mäso a potom pokvápkáme výpekom z panvice.
3. Dáme piecť do rúry na 15 - 25 minút pri teplote cca 200 stupňov (závisí od hrúbky mäsa).
4. Podávame s ryžou. Dozdobiť môžeme kúskom celej škorice.
Dobrú chuť :-)
Re:Nekonzumovateľné
wewavari | 04.08.2022
Dobrý deň, prosím Vás, čo myslíte tym,ze "pac rozložil mäso"? Chut škorice a ananasu sa len dostali do maska, a to bolo potom krehke a voňavé. Ale chapem, ze nie každému takáto kombinacia musi chutit. Nesuhlasim vsak s tym,ze je to nekonzumovatelne